Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза при пристигането си

...
 Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза при пристигането си
Коментари Харесай

Споразумението за Brexit все още е доста далеч

 Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер сподели при идването си за срещата на върха в Залцбург, че съглашението за Brexit с Англия е към момента много надалеч, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Официални представители от двете договарящи страни споделиха, че по-голямата част от контракта за излизане на Англия от Европейски Съюз е приключен, само че има съществени разлики по отношение на комерсиалните условия и границата с Ирландия. Тези разлики могат да доведат и до неуспех в диалозите, предизвестиха представителите.

Междувременно английският министър председател Тереза Мей прикани водачите на Европейски Съюз да вземат образец от нея и да нагодят позициите си в договарянията за Brexit по този начин, че да реализират добра договорка, съобщи Ройтерс.За да реализираме сполучлив свършек, то Европейски Съюз би трябвало да промени позицията си също както Обединеното кралство го направи. Това сподели Мей пред публицисти преди днешната вечеря с водачите на блока в австрийския град Залцбург.
" Уверена съм, че с благосклонност и решителност можем да договорим договорка, която е добра и за двете страни ".
 

Тя отбрани предложенията си от Чекърс за бъдещо митническо и комерсиално съглашение с Европейски Съюз с причините, че то ще резервира свободната търговия и ще предотврати това да има твърда граница сред Ирландия и Северна Ирландия.

Германският канцлер Ангела Меркел прикани за доброжелателност и почитание в договарянията сред Англия и Европейски Съюз.

Тя съобщи пред публицисти при идването си за вечерята, че е допустимо Англия и Европейски Съюз да запазят доста близко съдействие в някои области, по-конкретно в областта на сигурността.
По публикацията работи: Екип на Investor.bg
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР